Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marc Jacobs

 

MARC JACOBS

  • Narozen: 9. dubna 1963 v New Yorku
  • Americký návrhář
  • ředitel francouzského módního domu Louis Vuitton

Marc Jacobs byl narozen v židovské rodině v New Yorku. Vyrostl v New Jersey, kde žil společně se svojí matkou, sestrou a mladším bratrem. Navštěvoval střední školu Teaneck a k tomu navštěvoval a odmaturoval na střední škole umění a designu v NY.

V 15ti letech Jacobs pracoval jako manekýn v Charivari, dnes již zaniklém butiku v NY. Později chodil do New School v NY, kde studoval umění a design. A byl také kapitaném baletního týmu. Jacobs také studoval Parsonovu školu designu, také v NY. Zatímco studoval na Parsonsu, vyhrál v roce 1984 Perry Ellis Gold Thimble Award a ve stejném roce vyhrál Chester Weinberg Gold Thimble a student designu roku 1984.

 

marc-jacobs-plus-size.jpgZatímco byl na Parsonu, Jacobs navrhnul a prodal svoji první řadu ručně dělaných svetrů. Také navrhl první kolekci pro Reuben Thomas, Inc, pod značkou Sketchbook. Následující léta v Parsons, Jacobs začal navrhovat pro řadu Perry Elis potom, co zakladatelka Perry Ellis zemřela. Jacobs se stal vyčnívající na módní scéně, kde navrhoval grunge kolekce pro Perry Ellis, vedoucí k jeho propuštění v roce 1993. S Robertem Duffy - Jacobův kreativní spolupracovník a obchodní partner od poloviny 80tých let, vznikl Jacobs Duffy Designs Inc, který pokračuje dodnes. V roce 2008 v interview pro O32c, Duffy naznačil, že Jacobs a on jsou stále nejlepší přátelé a důvěřují si.

V roce 1986, podporován Onward Kashiyama USA, Inc., Jacobs navrhl svojí první kolekci nesoucí označení Marc Jacobs. V roce 1987, byl Jacobs co by nejmladší z designérům ověnčen tou nejvyšší poctou v módním průmyslu - Council of Fashion Designers of America.

Jacobs a Duffy se přidali k návrhářům pro dámskou módu Tristan Russo v roce 1989 jako více prezident a president. Kromě toho, Jacobs dohlížel na různé dámské licence. V roce 1992, Council of Fashion Designers of America (Rada módních návrhářů v Americe) ocenila Jacobs s titulem Nejlepší návrhář dámského obleční roku. Ve stejný rok řekl Duffy pro O32c, že on a Jacobs byli vyhozeni od Perry Ellis potom, co navrhli vysoce grunge kolekci. V roce 1994 navrhl Jacobs první pánskou kolekci.

 

Na Jacobse se upíná celá New Yorská smetánka, on sám se stal celebritou. Publikum pro jeho módní přehlídky zahrnuje známé osobnosti jako Kim Gordon a Vincenta Gallo. Většina jeho kolekcí odkazuje na módu ze 40tých až 80tých let.

V květnu 2009 Jacobs hostil modelku Kate moss jako svoji múzu a model pro gala večer v NY v Metropolitním muzeu umění a kostýmového institutu.

V dubnu 2010, Marc Jacobs se objevil v Time 100, což top 100 nejmocnějších lidí ve světě podle Time.

 

Louis Vuitton

V roce 1997, Jacobs byl jmenován kreativním ředitelem Vuitton, kde navrhl první řadu ready-to-wear (oblečení, se kterém se setkáváme normálně v obchodech).

Jacobs spolupracoval s mnoha populárními umělci pro jeho kolekci Louis Vuitton. Spolupracoval například se Stephenem Sprousem, Takashi Murakami a s americkými umělci jako je Richard Prince a raper Kanye West.

Kreativním ředitelem je dodnes.

 

Soukromý život

pop_crunch_fashion_23145_marc_jacobs_engaged_500x350.jpg

V roce 2009 byl Jacobs označen magazínem Out na 15. místě v žebříčku 50 nejvíce mocných homosexuálů a lesbiček v Americe.

 

Jacobs, který se netají svoji sexualitou chodil 4 roky se stylistou Jasonem Prestonem a dále byl ve vztahu s reklamním agentem Lorenzem Martonem. V březnu 2009 magazín Women´s Wear Daily sdělil, že pár je po roce chození zasnouben. V červenci 2009 uzavřeli sňatek v Provincetown ve státě Massachusetts. I když se považují za manželský pár, nejsou oficálně svoji. Jejich manželství nebylo legální až do konce roku. 23. července 2010 Jacobs sdělil pro vogue.co.uk, že se nechystá ženit. A další den Martone oznámil přes Twitter, že on a Jacobs spolu nejsou už 2 měsíce.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Marc Jacobs

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< červenec / 2022 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 26247
Měsíc: 512
Den: 13